ПРЕТСТАВНИЦИ НА МТКФ ОСТВАРИЈА СРЕДБА СО ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МОК ДАНИЕЛ ДИМЕВСКИ

viber_image_2021-03-16_20-14-47.jpg

Претседателот на МТКФ, м-р Венцислав Недев и генералниот Секретар, д-р Дејан Недев денеска остварија средба со претседателот на Македонскиот олимписки комитет, Даниел Димевски.

На средбата беше разговарано на повеќе теми за соработка помеѓу МТКФ и МОК. Преставниците на МТКФ го информираа првиот човек на МОК за нивните активности и функционирањето во време на пандемија. Сите активности (напревари, семинари и тренинзи) се одвиваат според сите протоколи.

Недеви го информираа Димевски и за престојните активности кои се планираат да се организираат од страна на МТКФ во текот на 2021 година, а тоа е организација на балкански шампионат и европска лига во традицинално карате.

Голем ИТКФ онлајн глобален карате семинар

Почитувани,

Ве информираме дека на 12 септември ќе се одржи голем ИТКФ онлајн глобален карате семинар со врвни светски карате инструктори меѓу кој и Венцислав Недев. На овој онлајн семинар ќе може да учествуваат сите национални врвни каратисти тренери и натпреварувачи членови на светската федерација ИТКФ. Теми на семинарот ќе бидат: практична примена на принципите во традиционалното карате, здравје, биомеханика и карате, психологија и карате, дисциплини во традиционалното карате, етика и ИТКФ судиски правила. Предавачи ќе бидат: др Владимир Јорга од Србија, др. Џилберто Гартнер од Бразил, Ричард Јоргенсен од Канада, Елиџио Контарели од Италија, Хусто Гомез од Аргентина и Венцислав Недев од Македонија.

Со почит МТКФ.

e1577b59 815b 4b23 8076 817644cc1b24